ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Είναι όλα τα Προβιοτικά τα ίδια;

Είναι όλα τα Προβιοτικά τα ίδια;

Είναι σίγουρο πως όλοι γνωρίζουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τα προβιοτικά και τη λειτουργία τους. Η χρήση τους, η οποία εκτείνεται σε μεγάλο αριθμό οργάνων του ανθρωπίνου σώματος, είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η παρουσία τους είναι αναγκαία για τις λειτουργίες του. Μια νέα κατηγορία ωστόσο, γνωστή ως spored based, έρχεται να φέρει δραστικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν στον ανθρώπινο οργανισμό, με μεγάλες ωφέλειες γι’ αυτόν.

 

Τα spored based προβιοτικά ανήκουν στην κατηγορία των προβιοτικών νέας γενιάς. Σύγχρονες μελέτες, έχουν αποδείξει την ιδιαίτερη ευεργετική δράση τους ειδικά στο ανθρώπινο δέρμα. Βασική τους αποστολή είναι να αποικούν πάνω στην επιδερμίδα, να καταλαμβάνουν τον χώρο που θα έπιαναν τα “κακά” βακτήρια, ενώ τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τις τοξίνες που παράγονται από τον ήλιο, τη σκόνη κλπ. Και αν όλα τα προβιοτικά απλά εμποδίζουν άλλους μικροοργανισμούς να αναπτυχθούν, τα spored based τρέφονται από αυτούς και γι’ αυτό δεν χρειάζονται πρόσθετη τροφή (πρεβιοτικά) για να επιβιώσουν, παρατείνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διάρκεια ζωής τους.

 

Τα πλεονεκτήματα όμως δεν εξαντλούνται εδώ. Ενώ τα κοινά προβιοτικά είναι επιρρεπή στις περιβαλλοντικές συνθήκες (ζέστη, κρύο, υγρασία κλπ.), τα spored based προσαρμόζονται σε αυτές με έναν σύνθετο μηχανισμό, μέσω του οποίου μετασχηματίζονται σε ενδοσπόρια, επιτυγχάνοντας την προστασία και τη μακροζωία τους. Γι’ αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονται ως “έξυπνα” (smart)!

 

Μιλώντας σε όρους καθημερινότητας, τα προϊόντα που τα χρησιμοποιούν είναι αποτελεσματικότερα, πιο ανθεκτικά σε αντίξοες συνθήκες (δεν χρειάζονται διατήρηση στο ψυγείο) και λόγω της μακράς περιόδου δράσης τους, οικονομικότερα.

 

Η λειτουργία συνεπώς των προβιοτικών νέας γενιάς στο δέρμα είναι αδιαμφισβήτητα υψηλής αξίας. Η διατήρηση της υγιούς χλωρίδας του, ευνοεί το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του αντιμετωπίζει άμεσα τις όποιες δυσλειτουργίες. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να διατηρείται υγιές και συνεπώς σφριγηλό, απαλό και λαμπερό, σε οποιαδήποτε ηλικία.

 

Το καλοκαίρι που έρχεται αναμένεται ιδιαίτερα επίπονο για το δέρμα. Η έγκαιρη εφαρμογή προϊόντων με προβιοτικά νέας γενιάς, μπορεί να το προστατέψει αποτελεσματικά και να προλάβει από την απλή καταπόνησή του μέχρι να το κάνει ανθεκτικότερο στην πιθανότητα νόσησης.


What are you looking for?

Καλάθι