ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Τι σημαίνει υγιές δέρμα;

Τι σημαίνει υγιές δέρμα;
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και έχει  βασικό του σκοπό να διαχωρίζει τον οργανισμό από το εξωτερικό περιβάλλον και παράλληλα να διατηρεί μια διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ σώματος-εξωτερικού περιβάλλοντος. Το έργο αυτό, δηλαδή η ικανότητα του δέρματος να προσαρμόζεται στις μεταβολές του περιβάλλοντος προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό, είναι αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης διαδικασίας η οποία στηρίζεται στον μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών που ζουν και αλληλοεπιδρούν πάνω στο δέρμα μας.

Η ισορροπία του δέρματος εξαρτάται από παράγοντες όπως το γονιδίωμα ,το εξωτερικό περιβάλλον αλλά και το μικροβίωμα του δέρματος: το σύνολο δηλαδή των μικροοργανισμών που ζουν στο δέρμα.

 Η ηλικία, το φύλο και τα  γενετικά χαρακτηριστικά προσδιορίζουν αυτό που ονομάζεται γονιδίωμα. Αδιαμφισβήτητη είναι η σχέση της γήρανσης του δέρματος με την καταγωγή(γονίδια),με τις έρευνες να επισημαίνουν ότι διαφορετικοί πληθυσμοί βιώνουν διαφορετικά την διαδικασία της γήρανσης του δέρματος με τις πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων να είναι σημαντικά μικρότερες σε άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα η ασιατικά γονίδια. Επίσης, η επιστημονική έρευνα έχει δείξει πως η διαδικασία της γήρανσης και η μορφολογία του δέρματος επηρεάζονται αρκετά από ορμόνες που έχουν σχέση με το φύλο και την ηλικία του ατόμου.  Το γονιδίωμα φαίνεται πως επηρεάζει καταλυτικά τον τρόπο με τον οποίο το δέρμα συντηρείται και αυτοπροστατεύεται και δυστυχώς είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Ο άλλος παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος και που εν μέρει μπορούμε να επηρεάσουμε είναι το εξωτερικό περιβάλλον: o ήλιος, η ρύπανση , o τρόπος ζωής (κάπνισμα, αλκοόλ, ξενύχτι, κακή διατροφή κ.α.) είναι όλα παραδείγματα παραγόντων που επηρεάζουν το δέρμα μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία για παράδειγμα, είναι ο πρωταρχικός παράγοντας της εξωτερικής γήρανσης του δέρματος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80% της γήρανσης του προσώπου καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να φτάσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αλλαγές  που οδηγούν σε φωτογήρανση.

Τέλος, ερχόμαστε στο μικροβίωμα. Η μικροχλωρίδα του δέρματός μας, το ζωντανό οικοσύστημα των μικροβίων στο εξωτερικό του δέρματός μας το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κατάστασης της υγείας του δέρματος και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό τόσο από την έκθεση στο περιβάλλον όσο και από τα καλλυντικά προϊόντα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

Προϊόντα που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, όπως κρέμες προσώπου, αποσμητικά, πούδρες και λοσιόν περιλαμβάνουν συστατικά που  έχει αποδειχθεί ότι αλλάζουν την ποικιλία των βακτηρίων στο δέρμα μας και περιορίζουν τη  χημική ποικιλομορφία. Αυτή η μικροβιακή ανισορροπία που δημιουργείται, οδηγεί σε συμπτώματα πρόωρης γήρανσης του δέρματος, αφυδάτωση, ξηρότητα και ενίσχυση των δερματολογικών προβλημάτων όπως η ακμή, μυκητιάσεις, επιχείλιος έρπης,  ψωρίαση, λεύκη, μελανώματα, μυρμηγκιές και άλλα.

Η καινοτομία των προϊόντων της Probiomed είναι ακριβώς αυτή: η φόρμουλα προβιοτικών των προϊόντων Probiocell δρα ως σύμμαχος του δέρματος ενισχύοντας τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας, χωρίς να βλάπτει την μικροχλωρίδα. Έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα υγειές δέρμα και επιδερμίδα που φαίνεται φυσικά λαμπερή και ενυδατωμένη.

Η μοριακή νοημοσύνη των προβιοτικών εξασφαλίζει ένα βαθύ καθαρισμό του δέρματος, επαναφέροντας το pH στις φυσικές του τιμές, δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες που χρειάζεται να επικρατήσουν στο δέρμα μας για να απορροφηθούν τα απαραίτητα υγιή συστατικά και να ενισχυθεί η δράση των συστατικών στα σημεία που την χρειάζονται. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα:

-Λείανση των λεπτών γραμμών

-Ενυδάτωση

-Σύσφιξη και επαναφορά του οβάλ του προσώπου

-Ανάπλαση της επιδερμίδας

-Μείωση της λιπαρότητας και των συμπτωμάτων της ακμής


What are you looking for?

Καλάθι